Foto's

Beeldmateriaal

Een goed beeld zegt meer dan 1000 woorden! Goed beeld zorgt ervoor dat de lezer jouw teksten sneller én beter begrijpt. Je kunt naast foto’s natuurlijk ook tekeningen of infographics gebruiken om iets duidelijk maken. Maar niet alle afbeeldingen die je bijvoorbeeld via Google vindt, kun je gebruiken. Hier kan namelijk auteursrecht op zitten. Daarom hebben we bij onze organisatie verschillende middelen om toch aan mooi en geschikt beeldmateriaal te komen.

Online beeldbank VRNHN

In onze eigen online beeldbank Cocoon vind je actuele foto’s, ontwerpen en ander beeldmateriaal. Om de foto's te kunnen bekijken en te kunnen downloaden heb je een useraccount nodig. Deze kun je aanvragen bij Team communicatie. Heb je mooie foto's die in de toekomst voor meerdere doelen nog wel eens gebruikt zouden kunnen worden? Dan kan Team communicatie de foto's in de beeldbank plaatsen.

Gratis rechtenvrije foto's

Zoek je andere foto’s? Op internet bieden verschillende website gratis afbeeldingen aan die rechtenvrij zijn. Er zijn verschillende websites die deze aanbieden, zoals Pixabay en Pexels.

Team van fotografen

Communicatie maakt ook gebruik van freelance fotografen om professionele foto’s te maken. Bijvoorbeeld van een grote oefening, van nieuw materiaal of van een incident.

Infographics

Een infographic is een grafische weergave van informatie over een bepaald onderwerp, bestaande uit tekst en beeldmateriaal. Het streven is om (complexe) informatie op een eenvoudige wijze te communiceren. Communicatie begeleidt het maken van infographics, maar maakt ze zelf niet op. Bij de training Infographics maken van de VR Academie kun je zelf leren hoe je eenvoudig een mooie infographic maakt.