Huisstijl


Binnen de veiligheidsregio hanteren we een huisstijl. Door dezelfde kleuren, logo's, lettertypes en dergelijke te gebruiken in al onze uitingen, creëren we eenheid en duidelijkheid. Naast de huisstijlelementen van de VRNHN, heeft elke kolom ook zijn eigen kleuren en logo.

Lettertype

Wij maken gebruik van lettertype Arial in drukwerk en voor correspondentie. We gebruiken lettergrootte 10pt en de regelafstand is tenminste 14pt.


Biedt het programma waarin je werkt geen Arial? Dan mag je ook het lettertype Interstate gebruiken.

Logo's

Het logo is ons beeldmerk en zorgt voor herkenbaarheid. Het logo is eigendom van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Daarom mag het niet zonder toestemming gebruikt worden. Ook gelden er richtlijnen voor de manieren waarop het logo gebruikt mag worden. Zo mogen de kleuren van het logo niet veranderd worden en gebruik je het logo bij voorkeur altijd op een witte ondergrond.

Hieronder kun je het logo als jpeg downloaden. Klik op de button en sla vervolgens de afbeelding op door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken.

Heb je het logo in een andere resolutie of bestandstype nodig? Of heeft een organisatie waarmee je samenwerkt het logo nodig? Neem dan contact op met team Communicatie. Geef hierbij even aan waarvoor je het nodig hebt en welke bestandsvorm je wilt (psd, eps, jpg, RGB-, CMYK-kleuren of zwart-wit).

image

Kleurgebruik

Maak jezelf iets waarbij je ook kleur gebruikt? Gebruik dan de kleuren van onze huisstijl. De verschillende onderdelen van onze organisatie hebben allemaal hun eigen kleuren.


Op de kleurenkaart hiernaast kun je zien welke kleurcodes je nodig hebt om precies de juiste kleur te krijgen.

Sjablonen

Om het werken met de huisstijl makkelijk te maken, kun je in Word en Powerpoint sjablonen gebruiken. Dit zijn documenten die al ingesteld zijn met het juiste lettertype, logo en kleurgebruik.

Word

In Word is de huisstijl ingesteld in verschillende soorten documenten, zoals beschrijvend document, projectopdracht, projectplan en werkinstructie. Je kunt de sjablonen vinden door in Word te klikken op 'bestand' en vervolgens te klikken op 'nieuw'. Selecteer het tablad 'Gedeeld' en kies daarna voor de map 'Algemeen'.

PowerPoint

Ga je een presentatie geven en heb je hiervoor PowerPoint nodig? Gebruik dan ook een van de vooraf opgemaakte PowerPoints.

Als je Powerpoint opent, kun je onder het tabblad 'Gedeeld' een mapje vinden waarin onze PowerPoints staan. Je vindt hier PowerPoints in de huisstijl van de veiligheidsregio, ambulancezorg, brandweer, GHOR en Veiligheidshuis. Deze kun je dan vullen met je eigen teksten en illustraties.


Lees ook eens de tips voor een succesvolle presentatie.

Visitekaartjes

Als digitale organisatie willen we eigenlijk zo min mogelijk gebruik maken van papieren visitekaartjes. Toch zijn er collega’s die door hun functie hiervan gebruik willen maken.


Wil je visitekaartjes aanvragen? Dat kan! In Planon staat een digitaal formulier visitekaartjes. Vul hier je volledige gegevens in en de kaartjes worden aangevraagd. Klik hier voor het formulier.


De levertijd van de visitekaartjes is ongeveer anderhalve week.

Iconen en pictogrammen

Ben jij weleens op zoek naar een mooi icoon of pictogram, bijvoorbeeld om iets te illustreren in een PowerPoint-presentatie of infographic? In zowel onze eigen beeldbank als in Piktochart vind je pictogrammen die allerlei onderdelen en activiteiten van onze organisatie illustreren. Ze zijn speciaal ontwikkeld in de huisstijl van VRNHN. Zo zorgen we ervoor dat onze producten een consistente en professionele uitstraling hebben. Dat verhoogt de herkenbaarheid en autoriteit van je presentatie, infographic of andere visualisatie.

Nog geen login voor de beeldbank? Vraag er één aan bij team Communicatie. Wie infographics maakt met Piktochart, vindt de iconen ook direct terug in dat programma. Je kunt daar ook nog kleine aanpassingen doen aan de kleuren van de pictogrammen, zodat ze beter aansluiten bij de stijl van jouw infographic.

Posters, flyers en ander drukwerk

Wil je een poster, flyer, brochure of ander gedrukt product laten maken? Team Communicatie kan je helpen! We geven advies over de inhoud en vorm van diverse gedrukte materialen en onderhouden het contact met de vormgever en drukker. Stuur een e-mail met je wensen naar communicatie@vrnhn.nl en dan bespreken we samen wat er mogelijk is.


Om ideeën op te doen, kun je met de knop hieronder alvast wat voorbeelden bekijken van drukwerk dat in het verleden voor verschillende doelen is gemaakt.