Online kanalen


Onze organisatie beschikt over verschillende online kanalen die we kunnen gebruiken om collega's, inwoners en partners op de hoogte te houden. Hier lees je hoe jij een van deze middelen kan inzetten voor jouw doeleinden.

Victor is het sociale intranet van de veiligheidsregio, bedoeld voor alle medewerkers. Voor én door ons gemaakt. Dit is een van de belangrijkste middelen voor de interne nieuwsvoorziening in onze organisatie. Je vindt er informatie die je werk raakt. Niet alleen in de vorm van nieuwsberichten, want ook Vraag&Vertel en de documentenbibliotheek maken deel uit van Victor.

Hoe plaats ik zelf een nieuwsbericht?

Wil je een bericht plaatsen op Victor? Binnen de organisatie zijn een aantal collega's die dit kunnen. Mail je tekst naar een van de Victorredacteuren en deze zal zorgen dat het geplaatst wordt. Stuur ook een afbeelding mee van minimaal 200kB.

Hoe schrijf ik een goede tekst?

Wil je advies over het schrijven van een effectieve tekst voor Victor? Dan kun je contact opnemen met Team Communicatie, via E: communicatie@vrnhn.nl of T: 072 567 86 00.

Victor


Ons sociale intranet

Onze sociale media


Via sociale media houden we inwoners en partners op de hoogte van de werkzaamheden en ontwikkelingen binnen de organisatie. Ook hebben we speciale tools om te monitoren wat mensen online over ons of een incident zeggen, zodat we hierop kunnen inspelen. Wil je zo een analyse laten uitvoeren? Neem dan contact op met Team Communicatie.

Onze Facebook-pagina's

De veiligheidsregio beheert drie Facebookpagina’s: Facebook Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Facebook Ambulance Noord-Holland Noord en Facebook Brandweer Noord-Holland Noord. Op deze pagina’s plaatsen we informatieve berichten, altijd met een foto. We reageren zo snel mogelijk op vragen die bezoekers stellen op Facebook.


Heb jij ook een nieuwsbericht, evenement of andere informatie voor Facebook? Neem dan contact op met Team communicatie.

Ons Twitterkanaal @vrnhn

Er is één Twitteraccount voor zowel de koude als de warme organisatie. We twitteren onder de naam @vrnhn over incidenten, campagnes, evenementen, veiligheidsadviezen en meer. Altijd met de vermelding #vrnhn, zodat we goed vindbaar zijn. We reageren zo snel mogelijk op vragen die mensen op Twitter aan ons stellen.

Bericht tweeten?

Wil je een bericht laten tweeten vanuit het Twitteraccount van onze veiligheidsregio? Bel dan tijdens werkdagen naar 072 567 86 00 of stuur een mail naar communicatie@vrnhn.nl.

Ons YouTubekanaal VRNHN

Op ons YouTubekanaal VRNHN delen we video's en vlogs over de activiteiten van onze organisatie. Heb jij een video over je werk die misschien interessant is voor ons kanaal? Neem dan contact op met Team communicatie.

Ons Instagramkanaal Veiligheidsregio NHN

Wist je dat we ook een Instagramaccount hebben? Hier laten we in beeld aan inwoners zien wat we zoal doen.


Iedere week verkiezen we op ons Instagramkanaal een foto van de week. Heb jij een mooie foto? Tag ons dan via @veiligheidsregionhn en wie weet reposten we jouw foto dan als foto van de week!

Onze LinkedIn pagina Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Op onze LinkedIn pagina Veiligheidsregio Noord-Holland Noord plaatsen we vacatures en informatieve berichten, altijd met een foto.

Zelf actief op sociale media?

Super! Sociale media bieden zowel op persoonlijk als professioneel vlak kansen. Online kunnen volgers vaak snel achterhalen dat je voor de veiligheidsregio werkt, ook als het bericht niet over je werk gaat. Online wordt je dus ook gezien als vertegenwoordiger van de organisatie. Daarom geldt de ambtseed die je hebt afgelegd ook op sociale media. We geven je daarom graag wat tips om de kansen die sociale media bieden goed te kunnen benutten.

Spotler


Grootschalige e-mails of enquêtes versturen

Wil je grote mails sturen naar veel (externe) afzenders tegelijk? Een klus die je wilt klaren zonder dat je er zelf al te veel omkijken naar hebt. Denk bijvoorbeeld aan enquêtes, nieuwsbrieven voor Veilig Leven, uitnodigingen voor evenementen, etc.

Met het programma Spotler (voorheen MailPlus) kan Team Communicatie je helpen om op professionele wijze te communiceren via e-mail. Naast pure e-mail communicatie kun je hiermee ook actief respons verzamelen via online enquêtes of webformulieren.

Hulp nodig?

Heb je hulp of advies nodig bij een grote mail, online enquête of uitnodiging met Spotler? Neem dan contact op met Team Communicatie via E: communicatie@vrnhn.nl of T: 072 567 86 00

Websites


Team Communicatie onderhoudt verschillende websites: de publiekswebsite vrnhn.nl, de website MijnGemeente waar we gemeentebesturen vertellen wat we doen, mijnhuisisveilig.nl met tips voor brand- en valpreventie, en het brandweergeörienteerde brandweer.nl/noord-holland-noord.

Publiekswebsite

Onze site www.vrnhn.nl vertelt inwoners, bedrijven en partners wat onze organisatie precies doet. Op de website zijn vacatures en het laatste nieuws te vinden. Ook informeren we inwoners hier hoe ze ongevallen kunnen voorkomen en hoe ze moeten handelen tijdens verschillende soorten incidenten.

MijnGemeente

De website MijnGemeente laat zien hoe het gaat met de uitvoering van ons beleidsplan per gemeente. De website is met name bedoeld voor gemeentemedewerkers en ketenpartners. Teamcommandanten, teammanagers en de directie kunnen de website gebruiken bij presentaties bij gemeenten.

Help ons!

Voor deze website zijn we altijd op zoek naar nieuwe verhalen en foto’s. We zorgen namelijk dat iedere vier maanden bij de volgende bestuursrapportage nieuwe verhalen, foto’s en cijfers klaarstaan per gemeente.

Dus heb je een (idee voor een) verhaal over een avond met inwoners, voorlichting in de klas of inzet in een gemeente? Stuur dan een mail naar communicatie@vrnhn.nl

brandweer.nl/noord-holland-noord

Deze website is een initiatief van Brandweer Nederland. Alle brandweerorganisaties in Nederland beheren hun eigen pagina.


Op brandweer.nl/noordhollandnoord plaatsen we nieuws en informatie voor andere professionals, bijvoorbeeld over lopende projecten of experimenten. Op onze pagina vind je ook contactgegevens van onze 52 kazernes, aankomende evenementen en vacatures.


Onze pagina is nog volop in ontwikkeling. Heb je tips over wat we als nieuwsbericht, evenement of andere informatie kunnen plaatsen? Laat het ons weten!

Woongemak
is Kinderspel

De website woongemakiskinderspel.nl is onderdeel van het project 'Laat ouderen niet vallen en stikken'. De website staat in het teken van veilig wonen.


Met een korte online woningcheck, kunnen bezoekers zelf kijken hoe veilig hun huis is. De website biedt vervolgens tips en instructies voor kleine klusjes die de woning veiliger kunnen maken. In de toekomst wordt deze website uitgebreid met verwijzingen naar instanties die hulp kunnen bieden bij het veilig wonen.