Presentaties

Tips

Denk bij het maken van een presentatie na over de volgende punten:

  • Wie is je publiek en wat weten zij al wel en wat niet?
  • Wat is het doel van de presentatie?
  • Wat is de boodschap: wat wil je dat mensen na afloop onthouden?
  • Welke punten wil je gebruiken om je boodschap te ondersteunen?
  • Waarom is het onderwerp, doel en je boodschap belangrijk voor deze luisteraars?

Powerpoints

Als je een powerpoint gaat maken, gebruik dan een van de powerpoints in onze huisstijl. Voor verschillende organisatieonderdelen, zoals brandweer en ambulance, zijn er powerpoints die al standaard zijn opgemaakt in de juiste huisstijl. Op die manier zorgen we voor een consistente uitstraling van de organisatie. Meer informatie over het gebruik van deze powerpoints, kun je vinden onder huisstijl.

Beeldmateriaal voor je presentatie

Zoek je foto's of ander beeldmateriaal om in je presentatie te gebruiken? Houd er dan rekening mee dat op afbeeldingen die je bijvoorbeeld via Google zoekt auteursrecht kan zitten. Maak daarom gebruik van onze online beeldbank of gratis rechtenvrije foto's.

Online beeldbank VRNHN

Vanuit onze online beeldbank kun je actuele foto’s, ontwerpen en ander beeldmateriaal downloaden. Wil je toegang tot de beeldbank, dan kun je een account aanvragen bij Team communicatie.

Gratis stockfoto's

Kun je geen geschikte afbeelding vinden in de beeldbank? Dan kun je ook gratis stockfoto’s gebruiken. Deze kun je vinden op websites als Pixabay en Pexels.


Kijk voor meer informatie over het gebruik van foto's en de online beeldbank onder het kopje Beeldmateriaal.

Interactie tijdens je presentatie met Mentimeter

Wil je graag wat interactie met het publiek creëren tijdens je presentatie? Om jouw presentatie dynamischer te maken en het publiek te betrekken, kun je gebruik maken van Mentimeter. Dit is een online tool waarmee je vragen kunt stellen aan het publiek. Het publiek vult het antwoord in op hun telefoon en je krijgt direct de resultaten te zien op de slide. Wil je hiermee aan de slag? Neem contact op met Team Communicatie om toegang te krijgen tot de tool.

Advies en trainingen

Wil je advies bij het maken van je presentatie? Je kunt altijd de hulp inschakelen van Team Communicatie. Neem contact met ons op via communicatie@vrnhn.nl.


Moet jij vaak presenteren en wil je hier beter in worden? Bij de VR Academie worden ook trainingen aangeboden op het gebied van presenteren, bijvoorbeeld trainingen Powerpoint of presentatietechnieken. Bekijk het aanbod op Victor.