Werving


Algemeen

Samen met HRM plaatsen we vacatures online.

Wat doet team HRM?

HRM schrijft alle vacatureteksten en plaatst deze op Victor. Ook kunnen onze HRM-collega's de vacature plaatsen op vacaturewebsites, zoals Werken in Noord-Holland Noord.

Wat doet team Communicatie?

Iedere externe vacaturetekst plaatsen wij op onze publiekswebsite. Hier hebben we een specifieke pagina voor aangemaakt. Vervolgens plaatsen we een bericht op onze Facebookpagina VRNHN, Twitter, Instagram en LinkedIn, waarin we verwijzen naar de vacature. Afhankelijk van de vacature plaatsen we ook een bericht op onze Facebookpagina Brandweer NHN of Ambulance NHN.

Brandweervrijwilligers

Team Communicatie kan ondersteunen bij het werven van brandweervrijwilligers met een campagne met verschillende communicatiemiddelen.

Informatieavond

De campagne is erop gericht om aanmeldingen te verwerven voor een informatieavond in de kazerne. Op deze manier kunnen geïnteresseerden eerst kennismaken met het brandweerwerk en de groep, voordat ze een beslissing nemen. De organisatie van de informatieavond is een verantwoordelijkheid van de post.

Beschikbare opleidingsplaatsen

Tip: houd bij het plannen van een wervingsactie, wel rekening met het aantal beschikbare opleidingsplaatsen. In principe start elk half jaar een nieuwe manschappenopleiding. Bij een beperkt aantal opleidingsplekken, beslist het MT Brandweer welke post prioriteit krijgt.

Aanvragen

De ondersteuning van team Communicatie kun je aanvragen door acht weken voor de beoogde wervingsactie een mail te sturen naar communicatie@vrnhn.nl. Een van de collega’s van de afdeling communicatie neemt dan contact met je op.

Jeugdbrandweer

We hebben in onze regio negen jeugdbrandweerkorpsen. Om nieuwe jeugdweerbrandweerleden te werven, kunnen we verschillende communicatiemiddelen inzetten.

Facebookadvertentie

Om de jeugd in de leeftijd van 12 tot 18 jaar te bereiken is er een Facebookadvertentie gemaakt die met herhalingen wordt geplaatst op de Facebookpagina van de veiligheidsregio. Deze Facebookadvertentie kan makkelijk worden gedeeld door posten met een eigen Facebookpagina of het publiek. Met de Facebookadvertentie kan ook gericht worden geadverteerd om zo bepaalde leeftijdsgroepen of plaatsen beter te bereiken. De advertentie bestaat uit een afbeelding met tekst en een begeleidend bericht met de oproep om je aan te melden bij de jeugdbrandweer.

Wervingsposter

Open dagen en andere evenementen van de brandweer worden goed bezocht door jeugd. Voor deze momenten kan gebruik worden gemaakt van de algemene wervingsposter voor de jeugdbrandweer. Deze poster is recentelijk ontworpen, gedrukt en verdeeld onder de jeugdbrandweerkorpsen.