Social advertenties

In gemeenten die zijn aangesloten bij het project Laat ouderen niet vallen en stikken, zet Veiligheidsregio Noord-Holland Noord verschillende betaalde socialemedia-advertenties in, gericht op de inwoners van die gemeente. Door de boodschap op sociale media te verpakken in de vorm van video's en spelletjes, worden inwoners meer betrokken. De advertenties vallen uiteen in verschillende fases van de campagne, die ieder een eigen doel hebben. Binnen elke fase bieden we meerdere varianten van de advertenties. Gedurende de looptijd worden de advertenties continu gemonitord en geoptimaliseerd, zodat we zorgen dat de varianten die het best in de smaak vallen bij de doelgroep, het meest verspreid worden.

Huis Battle

Bij deze advertenties maken inwoners kennis met de campagne door energieke filmpjes waarin een gezin met elkaar de strijd aangaat: wie maakt het snelst het huis veilig? In drie filmpjes strijden de teams met elkaar voor de beker door een opdracht te vervullen: het ophangen van een rookmelder, het struikelgevaar in woonkamer oplossen, en het veilig maken van de trap. Er is ook een vierde filmpje beschikbaar waarin alle drie de opdrachten achter elkaar worden uitgevoerd en waarin de uiteindelijke prijs wordt uitgereikt.

Vind de clue

Deze advertenties zetten inwoners actief aan tot het nadenken over veiligheid in huis. In dit online spelletje krijgen inwoners een situatie van een ongeval in huis voorgelegd en moeten zij achterhalen wie het slachtoffer is, waar het ongeval plaatsvond en wat de oorzaak was. Van het spel zijn drie varianten: een valpartij in de woonkamer, een brand in de garage,  en een valpartij in de gang.

Doe de woningcheck!

Deze advertenties borduren voort op de Huis Battle door inwoners die de eerdere advertenties hebben gezien nog een keer aan te spreken en dit keer direct op te roepen de online woningcheck te doen op woongemakiskinderspel.nl. Er zijn zes varianten van deze video: drie waarbij een brandweerman de oproep doet en drie waarbij een van de deelnemers van de Huis Battle de oproep doen.